Dobrý den, vážené dámy, vážení pánové, před časem jsme Vás informovali o skutečnosti, že Vláda schválila návrh nového zákona o zdravotnických prostředcích (níže). Tento návrh zákona následně putoval do Poslanecké sněmovny. Nyní bychom chtěli na tuto zprávu navázat a informovat vás o tom, že nový zákon o zdravotnických prostředcích byl podpořen Sněmovnou (tzn. schválen v prvním čtení) a nyní míří k projednání do Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Dobrý den, vážené dámy, vážení pánové,

Nyní bychom chtěli na tuto zprávu navázat a informovat vás o tom, že nový zákon o zdravotnických prostředcích byl podpořen Sněmovnou (tzn. schválen v prvním čtení) a nyní míří k projednání do Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

V rámci „novelizačního balíčku“, tedy společně s návrhem nového zákona o zdravotnických prostředcích byla Sněmovně předložena také novela zákona o regulaci reklamy upravující reklamu na zdravotnické prostředky, novela zákona o veřejném zdravotním pojištění regulující úhrady zdravotnických prostředků z veřejného zdravotního pojištění, novela zákona o správních poplatcích, zákona o zdravotnických službách a zákona o dani z přidané hodnoty. Všechny tyto novely související s přijetím zákona o zdravotnických prostředcích byly vládou vzaty zpět dne 03. 02. 2014. Sněmovna se jimi tudíž nebude zabývat.

V případě, že bude třeba cokoliv upřesnit či doplnit, jsme Vám kdykoliv k dispozici.

S úctou