Vážené dámy, vážení pánové, někteří z Vás možná mají pocit, že rok 2009 byl ve srovnání s rokem 2008 obdobím klidu. Tento pocit je správný, ale jen částečně. I v roce 2009 se událo mnoho významných změn a novinek v oblasti farmacie: SÚKL zpřísnil dozor nad propagací humánních léčivých přípravků, proběhla novelizace cenových předpisů pro stanovení maximální ceny, byly novelizovány vyhlášky týkající se regulace cen a stanovení podmínek a výše úhrad, proběhla novelizace zákona o veřejném zdravotním pojištění a aktualizace stanovisek Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Naše advokátní kancelář si Vás proto dovoluje pozvat na náš již tradiční praktický seminář s níže uvedeným programem.

Program semináře:

1. Propagace léků

• Přehled a srovnání činnosti SÚKLu v roce 2008 a v roce 2009

• Shrnutí sankcí, stanovisek SÚKLu

• Výklad pravidel aneb opakování je matka moudrosti: dary, kongresy, vzorky, připomínková reklama, soutěže apod. při propagaci léku vůči veřejnosti a odborníkům

Přestávka

2. Cenová regulace a stanovení výše a podmínek úhrady v ČR

• Základní principy • Správní řízení o stanovení maximální ceny a výše a podmínek úhrady, praktické zkušenosti aneb na co je třeba vždy pamatovat

• Změny ve správním procesu po 01. 01. 2010

• „Protikrizová“ opatření tzv. Janotova balíčku

3. Osobní údaje

• Co je osobní a co citlivý údaj? Jak má znít souhlas? Kdo je správce a kdo zpracovatel?

• Jak využívat osobní a citlivé údaje a nebýt v rozporu se zákonem a rozhodovací praxí ÚOOÚ

• Chráníte správně Vaši databázi?

• Očekávané změny a novinky v roce 2010

• Odpovědi na Vaše dotazy

Datum konání: úterý 10. listopadu 2009, 14.00 - 17.00 hod Místo konání: Andel´s Hotel, Stroupežnického 21, Praha 5 – Smíchov, (parkování vhodné v podzemních garážích nákupního centra Nový Smíchov nebo multikina Village Cinemas) Přednášející: Libor Štajer, advokát, Petr Kůta, advokát, Lucie Neubertová, právník KMVS, advokátní kancelář, s.r.o. Cena: 3.400 Kč + 19% DPH (fakturace bude provedena po semináři) a zahrnuje tištěnou prezentaci a občerstvení. Kontaktní osoba a přihlášky: Kateřina Laburdová, KMVS, advokátní kancelář, s.r.o., tel.: 296 210 562-3, e-mail: office@kmvs.cz

Těšíme se na Vaši účast a dotazy.

S úctou

Libor Štajer, Petr Kůta a Lucie Neubertová KMVS, advokátní kancelář, s.r.o.